מדיניות
תאריך שינוי מדיניות: 01/07/2021
שיעור חשיפת הקרן למניות הנסחרות בישראל שהונפקו ע"י חברות קשובות לא יפחת מ- 75% מהשווי הנקי של נכסי הקרן, בסעיף זה, "מניות שהונפקו ע"י חברות קשובות":
מניות שהונפקו ע"י חברות אשר בהתאם לקריטריונים שקבע מנהל הקרן, פועלות לאזן בין צרכי מחזיקי העניין השונים וזאת בהתאם לבחינה שמבוססת על מודל ייעודי, אשר בין היתר קובע קריטריונים לבחינה המותאמים לקטגוריות שונות וכוללים היבטים חברתיים, סביבתיים, ממשל תאגידי וכיו"ב, ואת מידת היותן של החברות קשובות למחזיקי העניין השונים ואת השתדלותן לאזן בין האינטרסים השונים, ומבוססת בעיקר על מרכיבי ESG, לרבות מניות שבמועד רכישתם לקרן עמדו בקריטריונים כאמור, וטרם חלפו 45 ימי חישוב מחירים בקרן מהמועד שחדלו, לרבות, להערכת מנהל הקרן, לעמוד בקריטריונים כאמור.
שיעור החשיפה המצטבר לאפיקים אחרים שאינם "מניות
שהונפקו ע"י חברות קשובות" הנסחרות בישראל, לא יעלה על 25%.
הקרן לא תיצור חשיפה לני"ע אשר עומדים בניגוד לערכים של חברות קשובות כאמור לעיל, בהתאם להחלטות מנהל הקרן לעניין זה.
שיעור חשיפת נכסי הקרן למניות לא יעלה על 120% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
שיעור חשיפת נכסי הקרן למט"ח לא יעלה בערכו המוחלט על 25% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
שיעור חשיפת נכסי הקרן לאג"ח שאינן בדירוג השקעה בתוספת שיעור החשיפה האפשרי של הקרן לאג"ח נטולות זיקה לישראל לא יעלה על 25% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
הקרן תיצור חשיפה לסיכון אשראי של תאגידים בנקאיים אשר נמנים עם קבוצת סיכון האשראי הראשונה בלבד.
השווי הכולל של ניירות ערך חוץ, יחידות של קרנות חוץ, קרנות מחקות פתוחות, שנכס המעקב שלהן הוא מדד זר או סחורה ומטבע חוץ, בתוספת החשיפה לנכס בסיס הנסחר בחו"ל באמצעות פעילות בנגזרים
בבורסות בחו"ל יכול שיעלה על עשרה אחוזים מהשווי הנקי של נכסי הקרן.