מדיניות
תאריך שינוי מדיניות: 13/06/2024
מנהל הקרן יפעל באופן מהותי ומובהק, הן בהיבט היקף הפעילות והן בהיבט של משך הפעילות, ולפי שיקול דעתו המוחלט בלבד ועל בסיס הייעוץ שיינתן ע"י היועץ לקרן, באסטרטגיות "לונג/שורט", בעיקר ביחס לנכסים הנסחרים מחוץ לישראל, על מניות ו/או מדדי מניותו/או על אג"ח ו/או מדדי אג"ח, קונצרניות ו/או שהונפקו על ידי המדינה ו/או מדינות זרות, לרבות, אג"ח כאמור שהינן בסיכון גבוה ו/או שאינן מדורגות על ידי חברה מדרגת ו/או על מט"ח.
פעילות לונג/שורט עשויה להתקיים ביחס לנכסים עם קורלציה דומה או שונה, למשל, בין סקטורים שונים או בתוך סקטורים מסוימים, בין אג"ח קצרות לאג"ח ארוכות, בין אג"ח ממשלתי לאג"ח קונצרני, בין מניות
הנסחרות באותו שוק ו/או בין שווקים שונים ו/או בין זוגות נכסים אחרים המצויים בקורלציה גבוהה/בינונית/נמוכה, בין אם לטובת גידור ובין אם לטובת ניסיון להשגת תשואה עודפת.
שיעור חשיפת נכסי הקרן למניות לא יעלה, בערכו המוחלט, על 200% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
שיעור חשיפת נכסי הקרן למט"ח לא יעלה, בערכו המוחלט, על 200% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
שיעור חשיפת נכסי הקרן לאג"ח שאינן מדורגות בדירוג השקעה בתוספת שיעור החשיפה האפשרי של הקרן לאג"ח ובתוספת נטולות זיקה לישראל
שיעור החשיפה לסיכון אשראי של תאגידים בנקאיים או ברוקרים שאינם נמנים עם קבוצת סיכון האשראי הראשונה לא יעלה, בערכו המוחלט, על 200% מהשווי הנקי של נכסי הקרן, ובלבד שני אלה:
(א) שיעור החשיפה לסיכון אשראי של כלל התאגידים הבנקאיים והברוקרים שאינם נמנים עם קבוצת סיכון האשראי הראשונה לא יעלה על 20% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
(ב) שיעור החשיפה לסיכון אשראי של תאגיד בנקאי או ברוקר מסוים שאינו נמנה עם קבוצת סיכון האשראי
הראשונה לא יעלה על 10% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.
השווי הכולל של ניירות ערך חוץ, יחידות של קרנות חוץ, קרנות מחקות פתוחות, שנכס המעקב שלהן הוא מדד זר או סחורה, ומטבע חוץ, שיוחזקו בקרן, בתוספת החשיפה לנכס בסיס הנסחר בחו"ל באמצעות פעילות בנגזרים בבורסות בחו"ל יכול שיעלה על 10% מהשווי הנקי של נכסי הקרן.