מדיניות
תאריך שינוי מדיניות: 22/10/2025
1. שיעור החשיפה בקרן לתעודות השקעה המותאמות להלכה האסלאמית (השריעה) (להלן: "סוקוק"), חשופות דולר, שעומדות במאפיינים הבאים, לא יפחת מ-75%: (א) תשלום קופון; (ב) התחייבות להשיב את הקרן בתקופות שנקבעו מראש; (ג) בעלת דירוג השקעה כמפורט בסעיף 4 להלן.
2. הקרן לא תיצור חשיפה למניות.
3. שיעור החשיפה בקרן למט"ח לא יעלה, בערכו המוחלט, על 100%.
4. הקרן לא תיצור חשיפה לסוקוק שלא דורגו בדירוג השקעה. במקרה בו ירד דירוגו של סוקוק המוחזקת בקרן לדירוג הנמוך מדירוג השקעה, באופן שהשקעות הקרן חרגו ממדיניות ההשקעות שלה כאמור לעיל, יתאים מנהל הקרן את השקעות הקרן למדיניות ההשקעות לא יאוחר משלושה חודשים לאחר היום שבו החלה החריגה.
5. הקרן לא תיצור חשיפה לסיכון אשראי הנובע מחשיפה אפשרית למזומנים ופקדונות המופקדים אצל תאגידים בנקאיים אשר אינם נמנים על קבוצת סיכון האשראי הראשונה.(*)
6. שיעור החשיפה לסיכון אשראי של כלל התאגידים הבנקאיים והברוקרים שאינם נמנים עם קבוצת סיכון האשראי הראשונה, לא יעלה על20%.(**)
7. שיעור החשיפה לסיכון אשראי של תאגיד בנקאי או ברוקר מסוים שאינו נמנה עם קבוצת סיכון האשראי הראשונה, לא יעלה על 10%.(**)
8. מבלי לגרוע מהאמור לעיל, מנהל הקרן מתחייב כי נכסי הקרן יהיו חשופים אך ורק לניירות ערך אשר ימצאו מתאימים להשקעה מבחינת כללי השריעה (כגון: איסורי ריבית (לרבות איסור השקעת ו/או הפקדת מזומנים בפיקדונות נושאי ריבית ואיסור הלוואה בריבית ו/או קבלת הלוואה בריבית), איסור החזקה ו/או השקעה באג"ח, איסור השקעה במניות שאינן עומדות במגבלות השריעה (לרבות מניות בכורה מכל סוג), איסור גידול ושיווק בשר חזיר ואיסור שיווק ומכירת משקאות שיכר) ותוך שמנהל הקרן ייצור חשיפה כאמור באופן שאינו נוגד את כללי השריעה (למשל: איסור יצירת מינוף פיננסי; איסור שימוש בנגזרים; איסור מעקב / התחקות אחר ביצועי מדד ללא רכישת הנכסים הכלולים בו בפועל) בהתאם להערכת יועץ ההשקעות החיצוני של הקרן.
9. מבלי לגרוע מן האמור לעיל, הקרן היא קרן בלתי מוגבלת בניירות ערך חוץ.
10. מבלי לגרוע מן האמור לעיל, יתרת החשיפה בקרן תיקבע לפי שיקול דעתו הבלעדי של מנהל הקרן.
_______________
(*) כהגדרתה בנספח להוראה למנהלי הקרנות והנאמנים בדבר הסדרת נושא הקסטודיאן וחובת גילוי בדבר חשיפת קרן לגורמי סיכון אשראי. עבר בנק שמזומנים ופקדונות שבנכסי הקרן מופקדים אצלו מקבוצת סיכון האשראי בה היה מדורג לקבוצת סיכון אשראי נמוכה ממנה או חדל להיות מדורג בקבוצת סיכון אשראי על פי קבוצות סיכון האשראי שבנספח להוראה האמורה, באופן שמתקיימת חריגה ממדיניות ההשקעות של הקרן, יתאים מנהל הקרן את השקעות הקרן למדיניות ההשקעות עד תום עשרה ימי מסחר לאחר היום שבו החלה החריגה.
(**) לענין סעיף זה, הגדרת קבוצות סיכון האשראי וחריגה ממנו ראו הוראה למנהלי הקרנות והנאמנים בדבר סיכוני קסטודי וסיכוני אשראי. עבר בנק שמזומנים ופקדונות שבנכסי קרן מופקדים אצלו מקבוצת הסיכון בה היה מדורג לנמוכה ממנה או חדל להיות מדורג על פי קבוצות הסיכון שבנספח להוראה, באופן שמתקיימת חריגה משם הקרן, ממדיניות ההשקעות שלה או מהוראות ההוראה כאמור, לא יחשב המשך החשיפה לאותו בנק כהפרת האיסור לחרוג ממדיניות ההשקעות למשך עשרה ימי מסחר מיום שהחלה החריגה.